5 Motive pentru care plantele curgatoare sunt perfecte pentru incepatori - jungla-urbana.ro

5 Motive pentru care plantele curgatoare sunt perfecte pentru incepatori

De la ingrijirea usoara pana la satisfacerea instantanee, ne putem gandi la multe motive pentru care plantele de apartament curgatoare sunt ideale pentru incepatori. Citeste mai departe pentru a afla despre beneficiile si ingrijirea acestor plante curgatoare superbe.

5 Motive sa Iubesti Plantele Curgatoare

Sunt Versatile

plante curgatoare

Indiferent daca le cresti in ghivece sau cosuri, este usor sa introduci o planta curgatoare in aproape orice zona de decor. Plantele curgatore ofera un asepct unic marginilor raftului de carti, politelor suspendate si chiar si bibliotecilor.

Pentru a acoperi o zona noua, orienteza-te catre ghivece suspendate pentru locuri greu de accesorizat, cum ar fi zona de dining, baia sau bucatariîa. Poti alege un design inedit, precum ghivecele suspendate realizate din macrame.

Sunt usor de ingrijit

plante curgatoare usor de ingrijit

Unele dintre cele mai comune plante de apartament, cum ar fi Epipremnum, Philodendron si Tradescantia, se intampla sa fie unele dintre cele mai usor de ingrijit. Deci, daca esti un plant lover incepator, incepeti colectia de plante cu acestea. Citeste in continuare pentru mai multe sfaturi de ingrijire pentru ca noile tale plante sa arate cat mai bine.

Cresc rapid!

epipremnum

Cui nu-i place putina satisfactie instantanee? In timp ce plantele mai mari, cum ar fi un Ficus Lyrata sau o Strelitzia Nicolai, au un impact mare cu forma lor verticala si frunzele mari, in timp ce plantele curgatoare sunt ocupate sa scoata un flux nesfarsit de frunze mai mici, dar ultra-vizibile. Cu putin sprijin de la un spalier sau un stalp de muschi, plus fertilizare regulata, pot deveni la fel de impresionante.

Pot deveni mari!

Nu te lasa pacalit sa te gandesti ca plantele sunt limitate intr-un spatiu mic! Cu timpul si varsta, plante precum Planta curgatoare (Epipremnum) Marble Queen pot creste la lungimi impresionante, ceea ce le permite sa acopere la fel de multa suprafata ca orice planta asemanatoare unui ficus.

plante curgatoare mari


Daca au spatiu, forma lor in cascada creeaza o silueta unica, greu de egalat. Daca doresti sa mergi intr-un plan vertical, pur si simplu agata-le pe un spalier sau foloseste carlige mici detasabile de-a lungul peretelui pentru a sustine tulpinile pe masura ce cresc.

Sunt usor de inmultit

inmultire epipremnum

Continua sa citesti pentru a descoperi modul de propagare, dar este suficient sa spunem ca, daca doresti sa-ti incerci norocul la inmultire, cea mai buna alegere pentru a incepe este cu un Epipremnum sau Philodendron , intr-un vas cu apa. Practic nu este nevoie de efort si iti poti creste colectia gratuit sau poti sa daruiesti si prietenilor tai un pic din noua ta pasiune.

Ingrijirea plantelor de apartament curgatoare

cum sa inmultesti epipremnum


Frecventa de udare si nivelurile de lumina variaza in functie de specia de planta pe care o ai. In general, udarea atunci cand volumul solului este uscat in proportie de 50% si alegerea unui loc cu lumina solara puternica, indirecta, este un loc bun de inceput.

Cresterea plantelor curgatoare inseamna ca te vei bucura de tulpini lungi, viguroase, care se revarsa peste partile laterale ale ghiveciului si pot ajunge in cele din urma la pamant. Taierea de asemenea va incuraja o noua crestere.

Cum sa inmultiti plantele de apartament in urma


Unul dintre cele mai pline de satisfactii aspect legat de cresterea plantelor curgatoare este cat de usor este sa le inmultesti. Este un proces prin care se creeaza noi plante din butasi de plante existente.

Majoritatea plantelor se pot inmulti cu un efort minim. Doar taie o tulpina, aseaz-o in apa si asteapta. Odata ce radacinile au o lungime de un 3 - 5 cm, transfera butasii in sol si ingrijeste asa cum ai face cu orice alta planta in ghiveci.

cum sa ai grija de plante curgatoare

Plante de apartament obligatorii pentru incepatori